“Is er iemand onder jullie die zijn kind, als het om een brood vraagt, een steen zou geven? Of een slang, als het om een vis vraagt? Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemel dan het goede geven aan wie hem daarom vragen.” – Matteus 7:9-11

Seniorenuitje 2015

Woensdag 22 april was het weer zo ver: het jaarlijkse seniorenuitje. Met 35 iets minder jonge broeders en zusters hebben we weer genoten van een prima dagje uit. Fijn ook dat onze predikant tijd had gevonden om mee te gaan en dat onze kerkelijk werker van de partij was.

We werden welkom geheten met koffie en koek in de kerk. Daarna in een gloednieuwe bus gestapt ( met prima rolstoellift aan boord) en door chauffeur Arjan Harmelink, geen onbekende onder ons, naar een onbekende bestemming vervoerd. We reden na een rondje langs de haven van Urk een deel van de bollenroute in de Noordoostpolder en kwamen bij Lemmer het Friese land binnen. In Oudemirdum stapte een liftster op , een zekere Boukje, die luid en gloedvol vertelde wat we onderweg allemaal konden zien. We reden langs Rode Klif en het kleinste haventje van Nederland (Laaksum) en vervolgens door nauwe straatjes in Stavoren naar Hindeloopen waar een uitstekende warme maaltijd werd opgediend. Toen we net na de maaltijd toe waren aan een middagdutje werden we prima wakker gehouden door de restauranteigenaar die een leuk verhaal vertelde over de Hindelooper klederdrachten en daarbij verschillende voorbeelden toonde. Na een frisse rondwandeling door Hindeloopen en nog een kopje koffie met sûkerbole zijn we weer richting Dronten vertrokken waar we om 17.40 uur aankwamen. Het was een leuk uitje waarbij we niet alleen genoten van wat ons werd aangeboden maar ook van de gesprekken met en onder elkaar.

Dank aan Dinie Spies en Jan Maris die namens de diaconie deze reis prima hadden georganiseerd. Dank bovenal aan onze Heer die ons ook deze dag weer Zijn Goedheid toonde.

Een senior.

NB: er staan foto’s op de site.

Plaats een reactie

Meest recente fotoalbums

Meer