“Op die dag zul je zeggen: ‘Ik zal u loven, HEER. U bent woedend op mij geweest, maar uw toorn is geweken, u troost mij. God, hij is mijn redder. Ik heb een vast vertrouwen, ik wankel niet, want de HEER is mijn sterkte, hij is mijn beschermer, hij heeft mij redding gebracht.’ Vol vreugde zullen jullie water putten uit de bron van de redding. Op die dag zullen jullie zeggen: ‘Loof de HEER, roep zijn naam uit. Maak alle volken zijn daden bekend, verkondig zijn verheven naam.” – Jesaja 12:1-4

Hulpvraag AZC Dronten

Op dit moment zijn er veel bewoners in het AZC die op korte termijn geholpen moeten worden. De vluchtelingen zoeken een veilig onderdak en eerste levensbehoeften als eten, drinken en kleding.
Er is genoeg kleding op het AZC Dronten (zoveel dat ze naarstig op zoek zijn naar opslagruimten). Het probleem zit hem in de uitgifte van de kleding.
Twee ochtenden per week is de zgn. kledingbungalow open. Vrijwilligers zijn hierbij aanwezig. Door de grote nood gaat de kledingbungalow 1 extra ochtend open en hiervoor zijn niet genoeg vrijwilligers.

Vraag van het AZC Dronten:
De vraag is om op zoek te gaan naar 3 , liever 4, vrijwilligers. Aangezien het nogal druk en chaotisch kan zijn is het van belang dat de vrijwilligers een beetje stevig in de schoenen staan en zich niet zomaar ondersteboven laten lopen (hele jonge meiden wordt waarschijnlijk geen succes). De werkzaamheden zijn voornamelijk het afrekenen van de kleding, het in goede banen leiden van de bezoekers bij de deur (niet teveel mensen naar binnen), overzicht houden op de bezoekers die binnen zijn met het oog op "gratis" winkelen. Verder het aanvullen van kleding. De nieuwe vrijwilligers worden wekelijks op donderdag om 8.30 uur , na aanmelding bij de receptie, verwacht in de kledingwinkel. De kledingwinkel is geopend tot ongeveer twaalf uur en daarna wordt er opgeruimd. Op dinsdag en woensdag is de bezetting goed, maar de donderdag willen we extra open. Vandaar dat we dan nieuwe vrijwilligers nodig hebben. Het is ook altijd fijn als er mensen zijn die we kunnen bellen bij ziekte of een andere vorm van afwezigheid. Dus een viertal vaste vrijwilligers voor de donderdag en één of twee vliegende keeps. Het is voor een langere periode (maanden) dus liever geen vrijwilligers die zomaar een keertje willen meehelpen om te voorkomen dat we onnodig vaak nieuwe mensen moeten gaan inwerken.

Je kan je via ginekefels@gmail.com opgeven. De hulp is op korte termijn nodig dus reageer svp snel als je in de gelegenheid bent om te helpen. Stuur deze vraag ook door naar je eigen netwerk.

hartelijke groeten,
Gineke Fels

Plaats een reactie

Meest recente fotoalbums

Meer