“Maar er zijn ook mensen die zijn als het zaad dat op goede grond is gezaaid: zij horen het woord en aanvaarden het en dragen vrucht, sommigen dertigvoudig, anderen zestigvoudig en weer anderen honderdvoudig.” – Marcus 4:20

Thema avond: Fulltime christen gezocht!

Op zaterdag 6 februari heeft de jongerenraad een thema avond georganiseerd voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Martine van der Spek was de spreker voor deze avond, zij is werkzaam bij EO BEAM.

Naar aanleiding van Mattheus 5:13-16 ging zij in op het onderwerp: Wat is een christen, wanneer ben je een christen en hoe geef je hier invulling aan. De Heere Jezus geeft het volgende aan in bovengenoemd Bijbelgedeelte : ‘Jullie zijn het zout der aarde’ en ‘Jullie zijn het licht van deze wereld’. Aan de hand van een vacature (voor een fulltime christen) besprak Martine dit gedeelte met ons. Als christen ben je het zout en het licht. Het mooie aan zout is, dat zout zout is. Het is gewoon zo. Het is er om smaak toe te voegen. Als het zijn smaak verliest, heb je er niks meer aan. Daar waarschuwt de Heere Jezus ook voor in het bijbelgedeelte. Hetzelfde geldt voor licht. Met elke lamp en elke fakkel doorbreek je het donker. Als je licht bent, dan word je gezien. Tenzij je er een kap overheen zet.

We hebben erover doorgesproken in groepsverband waaruit vele positieve reacties kwamen. Velen van onze jongeren studeren nog of werken in een omgeving met vele collega’s of medestudenten die niet christelijk zijn. Genoeg gesprekstof, zo zult u begrijpen.

Het mooie aan deze avond was ook dat er enkele jongeren uit andere kerken waren. Jongeren uit de GKV hebben ons uitgenodigd voor een jongerenavond in hun kerk. Een aantal van onze jongeren zullen ook naar deze avond gaan. Met ruim 40 jongeren als opkomst was de avond al geslaagd, vooral ook omdat dit voor de eerste keer in onze kerk gehouden werd, een vervolg op deze avond is zeker voor herhaling vatbaar.

De Jongerenraad

compilatie

 

 

 

 

Plaats een reactie

Meest recente fotoalbums

Meer