“Ik vraag aan de HEER één ding, het enige wat ik verlang: wonen in het huis van de HEER alle dagen van mijn leven, om de liefde van de HEER te aanschouwen, hem te ontmoeten in zijn tempel. Hij laat mij schuilen onder zijn dak op de dag van het kwaad, hij verbergt mij veilig in zijn tent, hij tilt mij hoog op een rots.” – Psalmen 27:4-5

Wenszondag: wij zijn kerk

Start  Wenszondag  9  september  2018 :  Wij zijn kerk! 

Dit seizoen starten we met de Wenszondag als vervolg op de prachtige gemeenteavond in november.  We gaan verder op het thema: Wij zijn kerk, het is nu ons jaarthema.

Fritz Kruger heeft het thema verder uitgewerkt met als kern: gemeente zijn is (ook) samen doen! Samen lezen, samen (aan)bidden, samen delen en samen eten. En daaruit kwam het idee voor de Wenszondag: wat is nu jouw wens, uw wens wat we zouden kunnen doen

 

Waarom een Wenszondag?

Als mensen zijn we allemaal gewend aan gewoontes en gebruiken. Gewoontes zijn goed, tegelijk, ja soms lijken gewoontes wel zoals het ‘hoort’. Maar is dat eigenlijk wel zo? Welke dingen doen we niet omdat we die gewoonte niet hebben? En welke dingen zou je eigenlijk best wel eens willen doen? Niet omdat het anders moet, maar omdat het ook wel (eens) iets anders kan.

Het stellen van die vraag leverde al veel leuke gesprekken op in de afgelopen weken. We zijn dan ook erg benieuwd naar jullie wensen. We gaan een aantal wensen concreet ‘doen’ op de Wenszondag. Daarnaast zijn er vast ook hele mooie wensen waar we later in het jaar mee verder kunnen. Dus laat je gedachten gaan: wat zou jouw wens zijn en laat het weten via de doos in de hal!

 

Het programma

Na de dienst (samen lezen en samen (aan)bidden) gaan we koffie drinken, met hopelijk samen eten van lekkere cake (als we genoeg thuisbakkers vinden).

Dan volgt een dynamisch en interactief programma in de kerkzaal in een leuke setting. We gaan samen delen: wat zijn de wensen die we hebben? En we gaan een aantal wensen uit laten komen. We gaan aan Fritz Kruger vragen welke ideeën hij heeft bij het thema Wij zijn kerk voor het komende jaar!

Dan zo rond 12.30 gaan we de wenszondag afsluiten met samen eten van een buffet met allemaal verschillende, lekkere dingen voor een lunch! En dat samen eten gaan we ook samen doen: ieder huishouden neemt iets lekkers mee voor het aantal personen dat komt + 1 extra. 

 

En praktisch, hoe gaat dat met eten?

Maak iets lekkers voor de lunch dat je in één pan of bak mee kunt nemen. Belegde bollen, salade, quiche …. koud is prima, het is zelfs makkelijker ). Er is koffie / thee / drinken. 

Na afloop neemt iedereen zijn eigen pan of bak weer mee naar huis.

Neem borden en bestek mee voor het aantal mensen waar je samen mee komt, na afloop neem je dit ook weer mee naar huis.

Lukt het door omstandigheden niet om dit allemaal mee te nemen: geen probleem! Wel gewoon komen, blijf er niet om thuis!

 

Welkom op de Wenszondag!  

Rik, Fenneke, Gera, Rien, Chiel en Ron

Meest recente fotoalbums

Meer