“Is er iemand onder jullie die zijn kind, als het om een brood vraagt, een steen zou geven? Of een slang, als het om een vis vraagt? Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemel dan het goede geven aan wie hem daarom vragen.” – Matteus 7:9-11

Ameland 2013!

Ook dit jaar gingen we weer met een grote groep (maar liefst 31 jongeren) naar het prachtige eiland Ameland! Van vrijdag 20 september tot en met zondagmiddag 22 september hebben we met elkaar een fantastisch weekend gehad!

Net als vorig jaar hadden we dit jaar weer ‘’kookouders’’. Toen we als groep arriveerde bij de boerderij kon het eten zo opgediend worden, een perfecte timing dus!

’s Avonds begonnen we met het ‘’chaosspel’’. En ik kan u zeggen, het was echt een chaos. Overal in de boerderij waren opdrachten opgehangen, het doel was om zo snel en ludiek mogelijk deze opdrachten uit te voeren. Voor de eerste avond was dit een leuke activiteit, iedereen kon zo met elkaar kennis maken. De avond hebben we afgesloten met de vuurkorf!

Zaterdag was een dag vol groepsactiviteiten, we begonnen met een spelletje boerengolf tussen de koeien, vervolgens werden we meegenomen in de wereld van Defensie om met elkaar enkele samenwerkingsopdrachten uit te voeren.

De avond eindigde met een gezamenlijk groepsspel waarin we enkele ludieke opdrachten hebben gedaan.

Zondagochtend hebben we met elkaar een samenkomst gehad waarin 2 groepsleden iets vertelden over de zee. Met elkaar gingen we op zoek naar wat de Bijbel zegt over de zee.

 Als afsluiting hebben we stil gestaan bij het jaarthema: ‘’Bouwstenen gezocht’’. In groepjes hebben we met Lego steentjes weer gegeven hoe wij een bouwsteen kunnen zijn en wat het weekend Ameland hiermee voor ons te maken heeft.

Ook wat het weer betreft hadden we een goed weekend. De zondagmiddag bood nog voldoende gelegenheid om van de zee, het strand en de zon te genieten. 

Uiteindelijk komt aan alles een eind en begonnen we aan de terugreis naar Dronten.

Als christelijke jongeren hebben we iets gemeen, het is mooi om samen met elkaar het geloof te mogen delen! 

Rik Vels

      IMG_4033-1500

Fotoalbum

 

Plaats een reactie

Meest recente fotoalbums

Meer